Probably the best
korv in Sweden!
Slussen

Korvlådor, rödsprit och
glada gubbar

......................
1871 öppnade den tyske immigranten Charles Feltman den första försäljningen av korv med bröd på Coney Island utanför New York.

1892
tog fler tyska immigranter mod till sig och lanserade korv med bröd på flera delar på östkusten.

1897
var året då de första korvbubbarna som visade sig vara kvinnor dök upp vid Stockholmsutställningen på Kungliga Djurgården. Menyn var enkel , korv med mos för 20 öre om man får tro Norrköpings Tidningar.

1900
på Bellmansdagen kan i Sverige anses som korvens födelsedag. Från början var det charkfirmorna som hyrde in korvförsöljare och korven kunde säljas hela natten, men efter en tid reglerades öppettiden fram till 01.00 på natten.

1908
bestämde den svenska statsmakten att den tidigare korvkorgen inte längre fick stå direkt på marken och en del hängde den över axeln, några andra satte hjul på en vagn och utrustade vagnen med fotgendrivet värmeri

1910
blev tillstånden att sälja korv personliga och charkuterifirmorna fick avstå från direkförsäljningen via "lådor"

1928
lanserades ordet Korv-gubbe av Landshövdingen Per Nyström i studenttidningen Lundagård.

1940
kostade en korv med bröd 40 öre och bistra tider väntade med ransoneringar och det bestämdes att man inte fick sälja mer än 200 korv/dag på grund av kriget i Europa.

1948 bestämde den svenska statsmakten att den tidigare korvkorgen inte längre fick stå direkt på marken och en del hängde den runt axeln

1950 Grunden till Åkervalls Delikatesskorv etableras i Bromma.