1871
öppnade den tyske immigranten Charles Feltman
den första försäljningen av korv med bröd på Coney Island
utanför New York.
1892 tog fler tyska immigranter mod till sig och lanserade
korv med bröd på flera delar på östkusten.
1897 var året då de första korvbubbarna som visade sig
vara kvinnor dök upp vid Stockholmsutställningen på Kungliga
Djurgården. Menyn var enkel , korv med mos för 20 öre om man
får tro Norrköpings Tidningar.
1900 på Bellmansdagen kan i Sverige anses som korvens
födelsedag. Från början var det charkfirmorna som hyrde in
korvförsöljare och korven kunde säljas hela natten, men efter
en tid reglerades öppettiden fram till 01.00 på natten.
1908 bestämde den svenska statsmakten att den tidigare
korvkorgen inte längre fick stå direkt på marken och en del
hängde den över axeln, några andra satte hjul på en vagn och
utrustade vagnen med fotgendrivet värmeri
1910 blev tillstånden att sälja korv personliga och charkuterifirmorna
fick avstå från direkförsäljningen via "lådor"
1928 lanserades ordet Korv-gubbe av Landshövdingen Per
Nyström i studenttidningen Lundagård.
1940 kostade en korv med bröd 40 öre och bistra tider
väntade med ransoneringar och det bestämdes att man inte fick
sälja mer än 200 korv/dag på grund av kriget i Europa.
1948 bestämde den svenska statsmakten att den tidigare
korvkorgen inte längre fick stå direkt på marken och en del
hängde den runt axeln
1950 Grunden till Åkervalls
Delikatesskorv etableras i Bromma.